Optredens 2016

Soester Kamerkoor Tourdion            www.soesterkamerkoortourdion.nl
Het Soester Kamerkoor Tourdion werd in 1993 opgericht door enkele enthousiaste zangers en is inmiddels bekend bij veel Soesters en Soesterbergers. Het koor bestaat uit enthousiaste amateurzangers, die graag samen aan klassieke koormuziek werken en zich ten doel hebben gesteld om deze op een zo hoog mogelijk niveau uit te voeren. Het Soester Kamerkoor Tourdion staat onder leiding van Astrid Krause, dirigent en tevens klassiek zangeres.
Zaterdag 17 september:
13.00 uur Openluchttheater Cabrio
14.00 uur Boerderij Het Gagelgat
15.00 uur Galerie en Beeldentuin Hazart
16.00 uur Museum Soest

Figurentheater Ennadien                  www.ennadien.nl
Ennadien is poppenspeelster. En niet zo maar een. Met haar metgezellen is zij 25 jaar geleden letterlijk uit de kast gekomen; het figurentheater werd geboren. Haar spel speels, haar zelfgemaakte poppen, van muis tot giraf, van baby tot soldaat, ontroerend en verbeeldend. Een voorstelling van Ennadien is even wegdromen. En nadien… 
Zaterdag 17 september, 14.30 uur, Molletje en de Maan bij Boekhandel Van de Ven, Soesterbergsestraat 54-C    

Chorus Line                                       www.chorusline.nl
Een bruisende groep zangliefhebbers onder begeleiding van Hans van Breugel, al jaren een begrip in Soest. We kiezen voor eigenzinnige arrangementen en krachtige presentatie. Uitstraling is ons keurmerk. We hebben ons hart verloren aan de vele prachtige varianten van lichte muziek die er te vinden zijn: zwoel, dramatisch, verstild, humoristisch, gecompliceerd, swingend of verhalend. Die variatie zullen wij ook brengen tijdens het Atelierlint Soest. Laat u boeien, verrassen en meeslepen door Chorus Line. Vanaf september dit jaar werken wij weer toe naar een grote productie eind 2017.
Zondag 18 september, 14.00 en 14.45 uur in Openluchttheater Cabrio

Dames van Stand                              www.damesvanstand.nl
De Dames van Stand brengen vrolijke muziektheater-programma's met een knipoog naar de jaren '50: nepwimpers, naadkousen, peeptoes, pencil dresses, vlinderbrillen, petticoats, ballerina's en polkadots, véél polkadots! Hun nieuwste programma heet De Tupperware Party! Weet u het nog? Die handige, luchtdicht afsluitbare plastic bakjes in énige pastel tinten; te bestellen tijdens een party bij een gastvrouw aan huis. Dat wordt weer een dolle boel!
Zondag 18 september, 14.00 en 15.00 uur in Museum Soest

Ton Hoenderdos
De werkgroep PodiumPlus van de vereniging Artishock draagt op de zondagmiddag graag bij aan het door het Cultuurplatform georganiseerde festijn dat zich kenmerkt door een diversiteit aan talenten. Met een drietal korte optredens, verzorgd  door Ton Hoenderdos, kunnen de bezoekers kennismaken met deze muzikaal verteller. Zijn lied vertelt een verhaal: een Hollands chanson, poëtisch luisterlied, met mooie melodieën en aansprekende teksten. Achter zijn piano voert hij je mee in een wereld die ontroert, vermaakt en boeit. Inspiratie put hij bijvoorbeeld uit Annie M.G., drs. P en Jacques Brel. In deze mini-optredens blikt Ton terug op zijn afgelopen voorstelling Domweg gelukkig in mooi Bloemendaal, een liedverhaal vol fijnzinnige humor en ironie dat speelt in het rijke villaleven. En hij geeft een voorproefje van Blind Date, zijn nieuwe voorstelling voor het komend seizoen, die je absoluut tot het eind wil volgen. En dat kan, want hiermee gaat hij het land in, waarbij hij zeker ook van plan is om Soest nogmaals te bezoeken.
Zondag 18 september, 14.00, 15.00 en 16.00 uur in Filmzaal Artishock

Sadza                            06-1984 8688 en info@ontdekjouwstem.nl
Maroesjka Vermolen    www.ontdekjouwstem.nl/sadza
Floor van Os              www.gitaarschoolfloor.nl
Dave Sahanaja              www.davesahanaja.com
Opgegroeid met chansons, pop, en de Molukse mooie liedjescultuur zijn Dave Sahanaja (bas), Floor van Os (gitaar) en Maroesjka Vermolen (zang en piano) alle drie bij Jazz uitgekomen. De jazz, die zo vrij en dwars is, hen in de harmonieën en ritmiek uitdaagt, heeft hun muziek definitief gekleurd: het is eigenzinniger, echter en speelser geworden. Sadza brengt met jazzspecialist Floor, funk- en fusionman Dave groovy repertoire dat dansbaar is, met lyrische melodieën van onder meer Jason Mraz, Joss Stone en Alicia Keys. Muziek maken is voor hen samen met de luisteraar genieten van mooie muziek, boeiende inzichten en verhalen en dansen.
Zoals ze in Zimbabwe samen Sadza eten uit één pan. Maroesjka en Floor laten u graag uw creativiteit, stem en gitaarklank ontdekken tijdens hun lessen.
Zondag 18 september:
13.00 en 15.00 uur Boerderij het Gagelgat,
17.00 uur Openluchttheater Cabrio

Sponsors

Brandsma Verf & Wand
DVB Techniek
De Hazelaar Art Supplies
RETO Internetburo
Gemeente Soest
Uit in Soest