Atelierlint Soest 2016

Atelierlint Soest 2016

Cultuurplatform Soest organiseert sinds 2009 op verzoek van de beeldend kunstenaars uit Soest de atelierroute Kunstlint in de Lente. Ruim vijftig kunstenaars stellen dan hun huis of atelier open voor het publiek. Kunstenaars die geen goede presentatieplek hebben, vinden onderdak op een mooie locatie zoals stellingkorenmolen De Windhond of in Museum Soest.

Werd het Kunstlint vanaf het begin jaarlijks in het voorjaar georganiseerd, met ingang van 2015 vindt het evenement om het jaar plaats, afwisselend met de Kunstroute op het bedrijventerrein de Grachten (2017). Gezien het weer is er voor gekozen om het Kunstlint, net als de Kunstroute, in september te laten plaatsvinden. Mede daarom is de naam veranderd in Atelierlint Soest.

Atelierlint Soest 2016
Het eerste Atelierlint ‘nieuwe stijl’ vindt plaats op 17 en 18 september 2016. Leden van het Cultuurplatform zijn tijdig via de mail uitgenodigd om mee te doen. Circa twee maanden voor het evenement sluit de inschrijving en starten we met het maken van de route en de publiciteit rondom het Atelierlint.

Deelnemen aan het Atelierlint?
Wil je als beeldend kunstenaar deelnemen aan het Atelierlint, dan moet je in Soest wonen en lid zijn van het Cultuurplatform Soest. Het lidmaatschap voor een individuele kunstenaar is slechts € 7,50 per jaar. Verdere informatie over deelname aan het Atelierlint (voorwaarden, kosten e.d.) vind je op de pagina Aanmelden.

Muzikale deelname
Tijdens het Atelierlint is er op veel adressen ook muziek te beluisteren. Het blijkt de kunstbeleving te versterken en is gewoon gezellig. Wil je daaraan bijdragen en laten horen wat je kunt op piano, gitaar, met zang e.d., meld je dan aan op de pagina Aanmelden.

Deelnemers ontmoeten elkaar
Het Atelierlint Soest start op vrijdagavond 16 september met het Cultureel Café bij Idea van 19.30 tot 21.30 uur. Onder het genot van muzikale omlijsting, hapje en drankje is daar van elke deelnemende kunstenaar een werk te bezichtigen. Op zaterdag 17 september kunnen deelnemers en bezoekers elkaar in Cabrio ontmoeten van 17.00 tot 18.30 uur en daar een dagschotel kopen voor een schappelijke prijs. Ook ’s avonds is daar van alles te doen (zie www.cabriosoest.nl). Zondag 18 september biedt Cabrio vanaf 17.00 uur een drankje en hapje aan voor alle deelnemers aan het Atelierlint Soest!

Winnaar Cultuurprijs
Direct in 2009 werd het Kunstlint al genomineerd voor de Cultuurprijs. Toen niet gewonnen, maar wel een hele grote eer! Maart 2015 werd het Kunstlint echter wél uitgeroepen tot winnaar van de Cultuurprijs 2014.

Onze partners